Top 5

Kasteelheer, Oirschot

Een rode monumentale beuk van 32 meter hoog die geplant is bij een klooster. Verder is de natuur zijn gang gegaan. De takken hangen tot aan de grond, wortelen zich en ontwikkelen tot nieuwe bomen. Hij heeft een enorm kroonoppervlak van wel 804 vierkante meter. Een echte ecologische parel.
Lees het verhaal van deze boom op:

Top 5

Veilige geluksbrenger, Eefde

Een linde die geluk brengt: in de oorlog werd hij gebruikt door een onderduikster om ongezien in de kroon te luchten! Een oerhollandse boom met een imposante geschiedenis en hoge score ecosysteemdiensten (Ecosysteemdiensten zijn waardes voor de maatschappij zoals CO2 vastlegging, koeling, zuurstof productie en fijnstof afvang).
Lees het verhaal van deze boom op:

Top 5

Oudste Arnhemse eik in privétuin, Arnhem

Geplant in 1820 staat een mooie gezonde monumentale eik op 2 particuliere percelen van eigenaren. Een blikvanger voor de gehele wijk. 6,12 meter in stamomtrek met nog steeds een massieve stam en een kroon die vele tuinen beschutting biedt.
Lees het verhaal van deze boom op:

Top 5

St. Jozef Plataan, Schiedam

Plataan
Deze St. Jozef Plataan is zo genoemd omdat hij staat bij de dependance van de St. Jozefschool. Een plataan op de speelplaats en in het trottoir met een imposante, grillige stam. Met de juiste zorg kan er nog generaties lang onder deze boom gespeeld worden. De boom verzorgt met 2119 vierkante meter bladoppervlakte in deze hoogstedelijke omgeving een aantrekkelijk klimaat. Lees het verhaal van deze boom op:

Top 5

Lulboom, Oss

De boom met de allermeeste publiekstemmen. 5501 stemmen! Deze zilverlinde heeft zijn naam te danken aan het feit dat het door de jaren heen een ontmoetingsplek voor jong en oud is geworden. De boom heeft ook een cultuurhistorische waarde. Geplant in 1937 vanwege het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard en inmiddels symbool geworden van Lulboompop.. Lees het verhaal van deze boom op:

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang