Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Nationale Bomenbank is jarig: 50 jaar!

Nationale Bomenbank maakt zich dit jaar al vijftig jaar sterk voor het behoud van (grote) bomen. In 1972 begon Nationale Bomenbank met het registreren en verplanten van grote bomen die anders gekapt zouden worden. In al die jaren is Nationale Bomenbank uitgegroeid tot een boomspecialistisch bedrijf dat nog altijd het behoud van grote bomen in haar DNA heeft. Samen met zusterbedrijf Terra Nostra werkt Nationale Bomenbank dagelijks aan een gezond bomenbestand voor haar klanten, voornamelijk gemeenten. Met een gezond bomenbestand dragen wij bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door verstedelijking en klimaatverandering. Wij werken aan gezonde bomen en daarmee aan een gezonde stad. Wij laten bomen leven!

Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Aandacht voor monumentale bomen

Niets past Nationale Bomenbank daarom beter om ter gelegenheid van ons gouden jubileum in 2022 samen met Terra Nostra een monumentale bomenactie te houden: De Nationale Bomen Top 50. Met deze actie willen we aandacht vragen voor het belang van monumentale bomen in steden en dorpen. Bomen doen erg veel voor ons, onder andere: verkoelen, zuiveren de lucht, produceren zuurstof, slaan CO2 op en laten mensen die ernaar kijken tot rust komen. Bomen leveren niet alleen technische diensten en vormen een biotoop voor flora en fauna, bomen zijn ook verbonden met mensen en vertellen verhalen. Verhalen die inspireren en die we graag willen ontdekken. Met deze actie willen wij graag iets waardevols teruggeven aan de maatschappij en aan de boom: de blijvende zorg en behoud van een winnende groep bijzondere bomen.  

Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Ons cadeau: levenslange boomzorg voor 5 bomen

Voor deze monumentale bomenactie kon iedereen in het voorjaar van 2022 zijn of haar bijzondere boom nomineren voor De Nationale Bomen Top 50. Vanuit deze nominatie is de Top 50 en Top 5 van meest bijzondere bomen geselecteerd. Deze gaan wij adopteren. Terra Nostra maakt een langjarig beheerplan en Nationale Bomenbank gaat van deze 5 bomen levenslang de zorg op zich nemen om deze nationale monumenten te behouden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang