Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Nationale Bomenbank is jarig: 50 jaar!

Nationale Bomenbank maakt zich dit jaar al vijftig jaar sterk voor het behoud van (grote) bomen. In 1972 begon Nationale Bomenbank met het registreren en verplanten van grote bomen die anders gekapt zouden worden. In al die jaren is Nationale Bomenbank uitgegroeid tot een boomspecialistisch bedrijf dat nog altijd het behoud van grote bomen in haar DNA heeft. Samen met zusterbedrijf Terra Nostra werkt Nationale Bomenbank dagelijks aan een gezond bomenbestand voor haar klanten, voornamelijk gemeenten. Met een gezond bomenbestand dragen wij bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door verstedelijking en klimaatverandering. Wij werken aan gezonde bomen en daarmee aan een gezonde stad. Wij laten bomen leven!

Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Aandacht voor monumentale bomen

Niets past Nationale Bomenbank daarom beter om ter gelegenheid van ons gouden jubileum in 2022 samen met Terra Nostra een monumentale bomenactie te houden: De Nationale Bomen Top 50. Met deze actie willen we aandacht vragen voor het belang van monumentale bomen in steden en dorpen. Bomen doen erg veel voor ons, onder andere: verkoelen, zuiveren de lucht, produceren zuurstof, slaan CO2 op en laten mensen die ernaar kijken tot rust komen. Bomen leveren niet alleen technische diensten en vormen een biotoop voor flora en fauna, bomen zijn ook verbonden met mensen en vertellen verhalen. Verhalen die inspireren en die we graag willen ontdekken. Met deze actie willen wij graag iets waardevols teruggeven aan de maatschappij en aan de boom: de blijvende zorg en behoud van een winnende groep bijzondere bomen.  

Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Ons cadeau: levenslange boomzorg voor 5 bomen

Voor deze monumentale bomenactie kan iedereen die maar wil zijn of haar bijzondere boom nomineren voor De Nationale Bomen Top 50. Vanuit deze Top 50 zal een jury de 5 meest bijzondere bomen selecteren. Deze gaan wij adopteren. Terra Nostra maakt een plan en Nationale Bomenbank gaat de bomen levenslang de zorg op zich nemen  om deze nationale monumenten te behouden.

Waarom De Nationale Bomen Top 50?

Deel jouw monumentale boomverhaal

Wie kent een bijzondere boom? En waar houden alle prachtige bomenverhalen zich schuil in Nederland? Nationale Bomenbank en Terra Nostra wil ze het liefste allemáál ontdekken. We moedigen iedereen aan om zijn of haar bijzondere bomenverhaal met ons te delen en de indrukwekkende uitstraling van hun favoriete boom te laten zien. Dus onze oproep luidt: doe mee en nomineer je boom voor De Nationale Bomen Top 50!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen